Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ανοίγει η αυλαία των Εορτών Εξόδου


Το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Μαρτίου 2010, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια θα κορυφωθούν στο Μεσολόγγι, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 184ης Επετείου της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για να αναδείξει το κορυφαίο γεγονός της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων διοργανώνει εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην περαιτέρω διάχυση των διαχρονικών μηνυμάτων του αγώνα και της αυτοθυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων για την προάσπιση του αγαθού της Ελευθερίας.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Πάτρα, την Κόρινθο και φυσικά την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου που είναι το επίκεντρό τους. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται εικαστικές εκθέσεις, επετειακές ομιλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων είναι η μεγαλειώδης πομπή που συνοδεύει την Ιερή Εικόνα της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων και η εντυπωσιακή και η συγκινητική αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη το Σάββατο του Λαζάρου(σ.σ. 27/3).
Την Κυριακή 28 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας θα λαμπρύνει με την παρουσία του για ακόμη χρονιά τον εορτασμό της Εξόδου.
Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει το Σάββατο 13 Μαρτίου με τα εγκαίνια της έκθεσης «Αλάτι – Ο λευκός θησαυρός» στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στις 7 το βράδυ. Την επόμενη ημέρα θα γίνουν στο Μεσολόγγι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λουκή Ακρίτα, ενώ την Παρασκευή 19 Μαρτίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα