Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του υπ. βουλευτή της ΝΔ Ασημάκη Φωτόπουλου


«Το πολιτικό επιτελείο των κομμάτων χρειάζεται ανανέωση. Χρειάζεται νέους ανθρώπους, άφθαρτους με φρέσκιες ιδέες και καθαρό μυαλό», αναφέρει στη συνέντευξη που ακολουθεί εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση». Παράλληλα αναφέρει «η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον Νομό μας είναι η αφετηρία της ατομικής και συλλογικής μας ευημερίας», γι’ αυτό « περιόρισα το εκλογικό μου υλικό και προσπάθησα με μία έντυπη έκδοση ελεύθερης διανομής, να ενημερώσω όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που μπορούν να έχουν από την πολιτεία και την ευρωπαϊκή Ένωση.» Είναι σημαντικό μέσα από κάθε σου δραστηριότητα να μπορείς να είσαι ωφέλιμος»


-Επιλέξατε να ζητήσετε την ψήφο των συμπολιτών σας στην Αιτωλοακαρνανία. Γιατί και πώς θα δώσει δυναμική η παρουσία του Ασημάκη Φωτόπουλου σ’ αυτόν τον τόπο με τα πάρα πολλά προβλήματα;

Κάθε νέος υποψήφιος ξεκινάει την πολιτική του σταδιοδρομία με στόχο να διαφοροποιηθεί, να ξεχωρίσει, να εκφράσει το όραμά του, να επικοινωνήσει τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, τις επιδιώξεις του, αλλά και να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Παράλληλα αναλαμβάνει ένα μεγάλο βάρος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών. Να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον πλαισίωσαν και στήριξαν την υποψηφιότητά του.
Αντιλαμβάνομαι την πολιτική, σαν ένα σύνολο ατομικών συμπεριφορών που οδηγούν σε συλλογικές δράσεις. Κάθε υποψηφιότητα έχει την δική της ξεχωριστή δυναμική και η δυναμική αυτή δίνεται από την δυνατότητα προσφοράς του υποψηφίου στο κοινωνικό σύνολο.
Ο χαρακτηρισμός της δικής μου υποψηφιότητας ως τεχνοκράτη που μπορεί να προσφέρει στον τόπο, δεν είμαι σίγουρος ότι ικανοποιεί, γιατί απουσιάζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Κάθε υποψηφιότητα δεν είναι μονοσήμαντη.
Σημασία έχει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα την επόμενη ημέρα. Να γνωρίζεις τις ανάγκες του νομού, να αγαπάς τον τόπο, να αντιλαμβάνεσαι τις προκλήσεις και να έχεις καθαρό μυαλό και ρεαλιστικές προτάσεις. Να διαφοροποιείσαι και να βάζεις τον πήχη ψηλότερα.

-Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν ήρθατε ως νέος υποψήφιος βουλευτής ζητώντας απλά την ψήφο των συμπολιτών σας, αλλά ήρθατε με ένα «Οδηγό Επιχειρηματικότητας». Τι ακριβώς είναι και πόσο χρηστικός είναι για τον Αιτωλοακαρνάνα;

Είναι σημαντικό να μπορείς να προσφέρεις. Αυτή είναι και η αξία της συμμετοχής μας στην πολιτική.
Περιόρισα το εκλογικό μου υλικό και προσπάθησα με μία έντυπη έκδοση ελεύθερης διανομής, να ενημερώσω όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που μπορούν να έχουν από την πολιτεία και την ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι σημαντικό μέσα από κάθε σου δραστηριότητα να μπορείς να είσαι ωφέλιμος.
Ο οδηγός επιχειρηματικότητας ή αλλιώς «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης» είναι μια απόπειρα συλλογής – ταξινόμησης και απλούστευσης όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί κάθε νέα ή παλαιά επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, για την ανάπτυξή της. Η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον Νομό μας είναι η αφετηρία της ατομικής και συλλογικής μας ευημερίας.
Η έκδοση, μοιράζεται ήδη σε 7.000 επιχειρηματίες και νέους επιχειρηματίες του Νομού μας. Πιστεύω ότι είναι μια καλή δουλειά που μπορεί να ωθήσει την επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει την τοπική μας ανάπτυξη. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το εισαγωγικό του σημείωμα.

-Σε ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας αναφέρεται ο «Οδηγός Επιχειρηματικότητας»;

Σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας. Αγρότες, Κτηνοτρόφους, Αλιείς, Εμπόρους, επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών και υπηρεσιών τουρισμού, μεταποίησης και Νέων τεχνολογιών.
Οι δράσεις και τα προγράμματα, είναι ταξινομημένα θεματικά και καλύπτουν το σύνολο των ενεργών προσκλήσεων συμμετοχής.

-Με άλλα λόγια μας λέτε να αλλάξουμε νοοτροπία, να αφυπνιστεί ο καθένας από μας και να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που του παρέχονται;

Δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα να ζητά από τους πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία. Ειδικά όταν την νοοτροπία τους αυτή, την καλλιέργησε η ίδια η πολιτεία και οι φορείς της. Οι πολίτες διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα τους στην εργασία. Και οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών για την εξυπηρέτηση των πελατειακών τους σχέσεων. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε.
Οι νέοι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούν. Πρέπει να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα. Να συμβάλουν στην υλοποίηση υποδομών και να τονώσουν τις επενδύσεις. Οι νέες επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα απελευθερώσουν το Ελληνικό Δημόσιο. Θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και θα διορθώσουν τις συνθήκες διαβίωσής μας.


-Με τις δημοσκοπήσεις να είναι εναντίον της ΝΔ, πόσο μπορείτε να αισιοδοξείτε για το εκλογικό αποτέλεσμα; Είναι μια δύσκολη εκλογική μάχη. Πώς θα την κερδίσετε;

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες.
Ο Κώστας Καραμανλής, έχει επιλέξει τον δρόμο της αλήθειας και η επιλογή του αυτή θα δικαιωθεί.


-Κύριε Φωτόπουλε, όταν παραδέχεστε διαρκώς λάθη στις πολιτικές σας, πώς περιμένετε να πείσετε τώρα τους ψηφοφόρους ότι τώρα θα έρθετε και θα τα κάνετε σωστά;

Το ότι παραδέχεσαι λάθη και παραλήψεις δεν σημαίνει ότι στο μέλλον θα είσαι αλάθητος. Η ειλικρίνεια είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού και αξιολογείται από τον λαό. Ας μην απλουστεύουμε τις έννοιες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Σε αυτό καλείται η αντιπολίτευση να έχει λόγο και όχι σε φθηνές πρακτικές δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων.
Δεν υπάρχουν Κυβερνήσεις που τα «κάνουνε σωστά». Υπάρχουν Κυβερνήσεις που με συνέπεια υλοποιούν το πρόγραμμά τους.

-Θα σας κάνω μια ερώτηση που την ακούω από αναποφάσιστους και πικραμένους ψηφοφόρους της ΝΔ. Γιατί, να ψηφίσουν ξανά Ν. Δ. ; Μπορείτε επικοινωνώντας μαζί τους να σταχυολογήσετε μερικούς λόγους;

Είναι λάθος να διαμαρτυρόμαστε με την ψήφο μας. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουμε την πολιτική. Η επιλογή σε κάθε μικρό ή μεγάλο πολιτικό συνδυασμό πρέπει να συνοδεύεται από την πεποίθηση μας ότι το αποτέλεσμα που διαμορφώνει η προσωπική μας επιλογή είναι αυτό που θα βοηθήσει την χώρα. Είναι λάθος να τιμωρούμε τα κόμματα με αρνητική ψήφο. Οι περισσότεροι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούν την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.
Οι επιλογές μας πρέπει να οδηγούν σε λύσεις και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη λύση για την χώρα. Δεν καλούμαστε να συγκρίνουμε το καλό με το ιδεατό. Η ψήφος μας πρέπει να έχει ρεαλισμό.


-Ποιες είναι εκείνες οι σταθερές που εγγυώνται πως ότι δεν έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση επί πεντέμισι χρόνια θα το κάνει σε περίπτωση νέας νίκης της στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου;

Η Νέα Δημοκρατία έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός της. Στον Νομό μας δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής. Νέα οδικά δίκτυα και μεγάλα δημόσια έργα. Δόθηκαν σημαντικές επιδοτήσεις και έγινε μία σοβαρή προσπάθεια να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της περιφέρειας. Δημιουργήθηκε Πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε έργο. Με την σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτιά της και την ενίσχυσή τους με ανθρώπους νέους και ικανούς μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Λάθη και παραλήψεις υπήρξαν, αλλά ας αναλογιστούμε την διεθνή οικονομική συγκυρία και την παγκόσμια ανασφάλεια για νέες ιδιωτικές επενδύσεις και ανάπτυξη.

-Τι θα απαντούσατε σε ένα εν δυνάμει ψηφοφόρο σας στο ερώτημα, « γιατί να βάλει κάποιος σταυρό προτίμησης στον Ασημάκη Φωτόπουλο;

Έχω όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι με η μακροχρόνια εμπειρία μου στην ελεύθερη αγορά και την δημόσια διοίκηση μου δίνει τα εχέγγυα για να δικαιώσω την επιλογή σας. Το πολιτικό επιτελείο των κομμάτων χρειάζεται ανανέωση. Χρειάζεται νέους ανθρώπους, άφθαρτους με φρέσκιες ιδέες και καθαρό μυαλό.
Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εκφράσω μία νέα τάση στην πολιτική. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να δώσουμε λύσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και να δουλέψουμε μεθοδικά σε ενιαία τροχιά. Να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο όραμα για την Αιτωλοακαρνανία και να στοχεύσουμε ψηλά. Έχουμε τις δυνατότητες και είναι υποχρέωσή μας να τις αξιοποιήσουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα